VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 23. zář 2017 13:51:58
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 375 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 38  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pilsener
PříspěvekNapsal: úte 13. lis 2007 18:25:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 29. říj 2007 13:43:42
Příspěvky: 354
Bydliště: Brno
Povedl se :D


Přílohy:
Obraz006.jpg
Obraz006.jpg [ 31.24 KiB | Zobrazeno 7493 krát ]
Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: úte 13. lis 2007 21:32:47 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 28. říj 2007 20:32:25
Příspěvky: 238
Bydliště: Brno
a to je pěkné... :-)

_________________
Žižla
http://www.zizlavar.cz

http://www.nornik.wz.cz

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: čtv 03. dub 2008 7:24:56 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 21. led 2008 12:53:14
Příspěvky: 215
to Lukas:
Jak jsi ho kvasil? Ja jsem pod víčkem našel univerzální návod v polštině s doporučenými teplotami 21-27°C, na www polského distributora 15-20°C, a na www výrobce Coopers 13°C. A v jaké teplotě jsi ho nechal odležet a jak dlouho?

Díky Bishi


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: čtv 03. dub 2008 7:41:42 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 29. říj 2007 13:43:42
Příspěvky: 354
Bydliště: Brno
Kvasil jsem ho svrchne pri 21-23 stupnich. Niz se v byte nedostanu. Premyslel jsem, ze bych ho kvasil SALFAGERem treba na balkone, ale nenasel jsem odvahu :)

Pilsener je jedno z nejlepsich piv, ktere delam. Jen to chce prichmelit, australani to maji vsechno malo horky.

Jeste bych dodal, ze jediny PISLENER pri kvaseni smrdi a to tak moc, ze i mne. Jenomze ja se premuzu ze.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: čtv 03. dub 2008 8:57:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 21. led 2008 12:53:14
Příspěvky: 215
Ten smrádek přiznávají i Australani viz : "May produce an eggy smell (this will dissipate with bottle age). " ;) . Jak jsi ho nechal dlouho ležet, doporučeno je tři měsíce.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: čtv 03. dub 2008 12:51:10 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 29. říj 2007 13:43:42
Příspěvky: 354
Bydliště: Brno
Ja mam zeleznou vuli, ... ikdyz prvni jsem ochutnal cca po 2 - 3 tydnech (je to na obrazku vyse) tak zbytek minimalne 3 mesice. Mam kousky i 6,7,8 mesicu stary ... je to narez. Zkousel jsem po 3 mesicich a bylo uz vynikajici ... ale mozna bude uz po 2 mesicich, ale to nemam vyzkouseno.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: pon 08. pro 2008 18:54:48 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 10. lis 2008 9:27:44
Příspěvky: 85
Bydliště: Brno
Planuju povarit Coopers Pilsener.
Mrknu na navod na plechovce, rika 13-18 stupnu.
Pod vickem na papirku 21-17.
A co ted :?:

Pisu na Vasepivo a Coopers.
A pravda je ze...
"Ideal temperature for Pilsener yeast is 15°C" / "Pilsener below 21C, it will ferment as low as 13C"

Tak bacha!!!

Jsou 3 vyjimky s kvasnicemi v bilem pytliku:
European Lager, Bavarian Lager a Pilsener.

Nerikam ze to pri 23°C nejde ale 15 je idealka :!:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: stř 17. pro 2008 14:49:22 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 10. lis 2008 9:27:44
Příspěvky: 85
Bydliště: Brno
Vykvasil nekdo uspesne Coopers Pilsener pri 15 stupnich.
Je pristi tyden na rade a myslim si ze se ty kvasnice nenastartujou.
:?:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: stř 17. pro 2008 15:29:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 29. říj 2007 13:43:42
Příspěvky: 354
Bydliště: Brno
No takze, vcera kolem 15 hodiny jsem do cca 18 stupnu teple mladiny pridal 2 hodiny nastartovane kvasnice o teze teplote ... do ted se to poradne nerozkvasilo. Pres noc jsem srazil teplotu na cca 15-16 stupnu.
Podle me je to malo a ty kvasnice co byly u koncentratu to neodkvasi.

Predtim jsem udelal nekolik Pilseneru pri pokojove teplote a vsechny byly super. Ted se mi holt experiment nejak nevyplatil :evil:
a to jsem vcera jeste varil chmel ... holt neni kazdy den posviceni.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: čtv 18. pro 2008 10:27:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 19. lis 2007 15:05:46
Příspěvky: 70
To mas tim startovanim kvasnic, ty vase experimenty s jejich ozivenim je nejspis zabijeji. Proste je jen nasyp z pytliku do mladiny, zamichej a nech uz prirodu zit. Ja uz asi 20 varek delam jenom tak a zadny problem.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 375 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 38  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Česká pera na zakázku www.perka.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz