VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 30. bře 2017 5:47:39
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: European Lager
PříspěvekNapsal: ned 10. kvě 2015 19:52:59 
Offline

Registrován: stř 06. kvě 2015 19:35:42
Příspěvky: 3
Mosquit píše:
PajaZ píše:
Lepší je dát s mladinou, teplota kolem 25 °C


Zkušenější vařiči už ví, že rehydrovat je lepší převařenou a zchlazenou vodou. To jen pro upřesnění, pro budoucí generace ;)


Záleží jestli kvasíš spodně nebo svrchně a hlavně na typu kvasnic. ;)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: European Lager
PříspěvekNapsal: pon 11. kvě 2015 5:15:48 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2780
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Nezáleží. Vodou. Ale dál to nebudeme rozebírat tady, viz vyhledávání "rehydratace". Více také zde http://www.fotozapisnik.eu/gradys/tipy/ ... -cold-side

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. Ale lepší se to :-)
Rauch 13

Na spilce:
Ležák 12


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: European Lager
PříspěvekNapsal: stř 23. zář 2015 9:39:52 
Offline

Registrován: pon 07. zář 2015 7:23:10
Příspěvky: 3
Zdravím zkušenější, mám dotaz. Založil jsem Coopers EL, po rozběhu kvašení při teplotě kolem 20 stupňů chci přesunout nádobu na půdu, kde je teď kolem 12 stupňů. Není to málo?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: European Lager
PříspěvekNapsal: stř 23. zář 2015 21:01:17 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 207
V-var píše:
Zdravím zkušenější, mám dotaz. Založil jsem Coopers EL, po rozběhu kvašení při teplotě kolem 20 stupňů chci přesunout nádobu na půdu, kde je teď kolem 12 stupňů. Není to málo?


Coopers píše, že přiložené kvasnice pracují mezi 18-32 st. C. Takže odpověď je jednoduchá - je to málo.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz