VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 20. srp 2017 18:24:08
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: European Lager
PříspěvekNapsal: stř 20. říj 2010 16:04:21 
Offline

Registrován: stř 24. čer 2009 11:12:46
Příspěvky: 255
huugo píše:
rasputin píše:
. Nechaval jsem vykvasit az do konce, pridal 0,3g dextrozy na 0,5l a ... ted jsem zkousel jednu petku, zdala se mi nenatlakovana. A vysledek? Sekundarnim kvasenim se lahve nedokazaly natlakovat, takze mam v lahvich vetrak :( Snad se to jeste zlepsi.



0,3 g to je nějak málo!?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: European Lager
PříspěvekNapsal: čtv 21. říj 2010 1:21:30 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 14. črc 2010 15:58:40
Příspěvky: 11
Bydliště: okolo Frýdku
Lubos píše:
huugo píše:
rasputin píše:
. Nechaval jsem vykvasit az do konce, pridal 0,3g dextrozy na 0,5l a ... ted jsem zkousel jednu petku, zdala se mi nenatlakovana. A vysledek? Sekundarnim kvasenim se lahve nedokazaly natlakovat, takze mam v lahvich vetrak :( Snad se to jeste zlepsi.



0,3 g to je nějak málo!?

sorac. sem se splet.
3g ... proste podle odmerky :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: European Lager
PříspěvekNapsal: pát 22. říj 2010 10:44:41 
Offline

Registrován: pát 06. srp 2010 13:36:17
Příspěvky: 114
Bydliště: Kolin
Hele ja mam stabilne vetraky napric pivnim spektrem kdyz se drzim tech 3g na 0.5litru. Je fakt, ze to necham kvasit do te doby, nez to prestane bublat a pivo se procisti (max 18 dni u psenice jinak kolem 7 dnu).
Holt se musi vychytat to spravne mnozstvi cukru, nebo to stocit driv.
A proto se vyplati psat si denicek (kucharku)!! Pivni. A ja to co? Nedelam! Takze mam vetraky ...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: European Lager
PříspěvekNapsal: pát 22. říj 2010 11:33:07 
Offline

Registrován: stř 24. čer 2009 11:12:46
Příspěvky: 255
Můj názor je ten, že nechávat to dokvasit úplně a potom tam dát cukr není ideální. Za prvé to je takový "nepivní" postup, za druhé když to dokvasí úplně, kvasnice sednou na dno kvasné nádoby a ty stočíš pivo s minimem kvasnic. A i když se přidá cukr, tak už je problém s druhotným kvašením. Navíc z toho děláš takové "europivo", tj hluboce prokvašené prázdné pivo. Spíše bych se přikláněl stočit to při cca 4% . Po stočení nechat cca 1-2 dny dokvášet (případně trochu odpustit tlak, když se to moc natlakuje) a dát do ledničky do cca 2 st. Potom je pivo takové plnější a má říz.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: European Lager
PříspěvekNapsal: pát 29. říj 2010 13:58:16 
Offline

Registrován: pát 06. srp 2010 13:36:17
Příspěvky: 114
Bydliště: Kolin
Hm jenze kdyz bych si pritahl domu lednicku specialne na zrani piva tak me pritelkyne umlati tupym predmetem ...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: European Lager
PříspěvekNapsal: sob 30. říj 2010 10:52:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 29. říj 2007 13:43:42
Příspěvky: 354
Bydliště: Brno
Mno, ja ochutnal i dokvasene nadoraz i stacene pri 4 - 5% zbytkace, rozdil abych pravdu rekl je zanedbatelny. Ja i kacirsky reknu, ze mne chutna vic varianta kvasena na doraz a pak pricukrovana..... anebo jsem jeste neochutnal spravne stocene pivo se zbytkovym cukrem.

Jirko - to uz je osud, kdyz clovek na to prijde vzdycky pozde. A tem zkusenejsim neveri a neveri ... :D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: European Lager
PříspěvekNapsal: stř 12. říj 2011 7:54:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 30. zář 2011 13:02:11
Příspěvky: 41
Ahoj kluci cc před týdnem jem založil coopers Lager včera jsem jej stočil při hustotě 1004 a přidal do každé flaše 3gramy dextrozy .otázka není těch 1004 málo?Počáteční byla 1040. počítal jsem si podle vzorečku výsledný alkohol a vychází mi to na 4,82%.

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: European Lager
PříspěvekNapsal: úte 18. říj 2011 8:18:58 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 30. zář 2011 13:02:11
Příspěvky: 41
Tak jsem to asi jako každý tady na foru ze začátku nevydržel a pivo po tejdu ochutnal(na foto předešlého příspěvku je to ta třetinka :P ) barva pěkná na dně hodně kalu(ale to je tím že to byla poslední lahvinka z kvasné nádoby při stáčení) po rozmíchání barva jako u pšeničného piva ,při nalití tvořilo krásnou pěnu chuť na první doušek nebyla špatná v pozadí dochut jakoby zkvašeného jablečného moštu -ne moc příjemné,doufám že se ležením spraví.
Co se týče natlakování lahví podle pet lahve to vypadá dost solidně snad mi to neutrhne ruky po nějakém tom měsíci.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: European Lager
PříspěvekNapsal: pon 24. říj 2011 21:06:56 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 30. zář 2011 13:02:11
Příspěvky: 41
Ahoj kluci tak jsem to nevydržel a založil jsem další várku Europen Lager tentokráte jsem se rozhodl trochu experimentovat.Surogoval jsem medem lesním cca 1kg povařeno s chmelem žatecký červeňák 30gramů rozděleno na dvě dávky celkově povařeno 40minut plus 300gramů maltozy smícháno s koncentrátem doředěno na požadované množství.Přidal jsem rozkvašené spodní kvasnice S-23. teplota 14 stupnů chtěl jsem 12 ale jaksi se oteplilo.Snad to vyjde a nic jsem nepokazil :?: kdyby se někomu něco v popisku nezdálo budu rád za každou radu.
Po ustálení hustoty stočit do lahví z odměrkou dextrozy nechat tejden na stejné teplotě a pak do chladna ? je to stejné nebo se to tady u toho spodního kvašení liší ?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: European Lager
PříspěvekNapsal: pon 24. říj 2011 22:58:27 
Offline

Registrován: pát 13. srp 2010 0:02:31
Příspěvky: 149
oncudora píše:
Ahoj kluci tak jsem to nevydržel a založil jsem další várku Europen Lager tentokráte jsem se rozhodl trochu experimentovat.Surogoval jsem medem lesním cca 1kg povařeno s chmelem žatecký červeňák 30gramů rozděleno na dvě dávky celkově povařeno 40minut plus 300gramů maltozy smícháno s koncentrátem doředěno na požadované množství.Přidal jsem rozkvašené spodní kvasnice S-23. teplota 14 stupnů chtěl jsem 12 ale jaksi se oteplilo.Snad to vyjde a nic jsem nepokazil :?: kdyby se někomu něco v popisku nezdálo budu rád za každou radu.
Po ustálení hustoty stočit do lahví z odměrkou dextrozy nechat tejden na stejné teplotě a pak do chladna ? je to stejné nebo se to tady u toho spodního kvašení liší ?




nedával bych tam žádné cukry ale stočil bych to při zbytkovém cukru


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz