VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pát 24. úno 2017 13:37:43
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: WHEAT BEER
PříspěvekNapsal: pon 12. zář 2011 17:32:47 
Offline

Registrován: úte 08. čer 2010 16:15:38
Příspěvky: 164
Bydliště: Slaný
mihal píše:
tak ja viem že som nedočkavý, ale dnes po 8dnoch ležania som otvoril flašku a pena žiadna bublinky sú ale slabe malé ani ich vidiet nieje, pivo chutovo dobré ale trosku prazdne a po jednom pive som nejaký plný a chuť na druhé sa nejak vytratila. s tým nasýtením to už asi lepšie nebude, použil som dropsy. takže celkovo som nejak sklamaný, ale nadej umiera posledná, necham to lezat dalej.


Dal jsi to do chladu hned po stočení nebo nechal stát pár dní při teplotě při jaké to kvasilo? Nebo jsi to dal hned do těch 10-12st. třeba to nestačilo sekundárně dokvasit. Píšeš, že je pivo prázdné, není to moc rozředěné? Jaká byla počáteční a finální hustota?

Já jsem tohle pivo dělal několikrát, dvakrát jako desítku a dvakrát jako dvanáctku, kvašeno originálními kvasnicemi i Danstar Munich a v pohodě.

_________________
Máš místo mozku z piva kostku.

Co na tom pivu vidíš prosimtě? Já ti to řeknu a ty začneš chlastat taky

***************************************
Neberte život vážně, stejně z něj nevyváznete živí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WHEAT BEER
PříspěvekNapsal: pon 12. zář 2011 17:41:44 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 13. dub 2011 23:05:04
Příspěvky: 294
Bydliště: Okrouhlá, Boskovice
mihal píše:
tak ja viem že som nedočkavý, ale dnes po 8dnoch ležania som otvoril flašku a pena žiadna bublinky sú ale slabe malé ani ich vidiet nieje, pivo chutovo dobré ale trosku prazdne a po jednom pive som nejaký plný a chuť na druhé sa nejak vytratila. s tým nasýtením to už asi lepšie nebude, použil som dropsy. takže celkovo som nejak sklamaný, ale nadej umiera posledná, necham to lezat dalej.

8 dni je krutě málo. Z vlasní zkušenosti je nutný minimalně měsíc. Dřív je to škoda pít.
K problému: nedal jsi to po nalahvování hned do chladna? Chce to nechat ve stejné teplotě při jaké to primárně kvasilo aspoň tyden, aby se to natlakovalo CO2 a až pak dát ležet.
Pokud tě ta výroba piva trošku chytla a chceš v tom pokračovat, doporučuji zakoupit cukroměr 0-20%.
a ředit koncentráty ne podle výrobců ale podle cukroměru, pokud cukroměr ukáže 12% roztok, budeš mít jitotu že z toho vyleze 12st. pivo. Já svoje první pivo od Coopers zmrvil právě špatným naředěním.
Obrázek
-
Obrázek
Doplněno:
Kód:
dapr byl rychlejší  :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WHEAT BEER
PříspěvekNapsal: pon 12. zář 2011 17:54:53 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
presne takýto cukromer už mám avšak nemal som ho ked som to riedil, nevadí. flašky sú v tej istej teplote ako to kvasilo, natlačené boli hned na druhý den, to CO tam je len sa nejak neuvojnuje, keď s ploprazdnou flaškou potrasiem flaška sa opať natlakuje aj pena sa spraví pekná, pred pitím som schladil na 10stupňov. nechám to v pivnici(22st.) aj nadalej a počkám. tam to jesť nepýta a raz to možno piteľné bude.
ta vodová chuť by mi až tak nevadila len to nasýtenie a to že to skor leží v žalúdku po vypití. voda bola flašková pre mimina.
darp: stale to je v tej istej teplote finalne tam bolo 3percenta cukru, a na začiatku som cukromer nemal ale išlo tam pixla, 500g maltozy, 400dextrozy na 20l mladiny.po stočení 19l piva.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WHEAT BEER
PříspěvekNapsal: čtv 29. zář 2011 19:24:24 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
ok takže po 3týždnoch konečné dobré pivko :) chutilo celej rodine a dokonca aj tej z anglicka aj z ciech :) vela bubliniek nenabralo ale niejeto ani zvetraly patok.
rada pre ostatných žiadna dextroza bud kilo maltózy alebo plechovku výtažku, a pokial možno tak stočiť skorej bez dropsov a pod.
v zime musím narobíť zásobu na leto :)
a po pridaní koriandru a pomarančovej kory je pivko ovela menej kysle a ovela lepsie.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WHEAT BEER
PříspěvekNapsal: sob 28. led 2012 11:39:55 
Offline

Registrován: sob 28. led 2012 11:30:41
Příspěvky: 13
Ahojte,
poprosil by som skusenejsich o radu. Toto je moj prvy pokus o "vlastne" pivko. Pouzil som plechovku s koncentratom a 1kg psenicnej maltozy na 20l vody. Kvasi pri 19-21 stupnoch. Akurat, ze kvasi uz 14 dni... Nie je to vela? Dnes (po 14 dnoch) som nameral hustotu 1018. Predtym som hustotu nemeral, takze neviem pociatocnu hodnotu. Po otvoreni nadoby to malo prijemnu vonu, po ochutnani sa mi to tiez zdalo v poriadku (subjektivny dojem zaciatocnika)...
Co mi poradite? Naflaskovat? Alebo este pockat? Alebo...

Vdaka


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WHEAT BEER
PříspěvekNapsal: pon 30. led 2012 8:23:03 
Offline

Registrován: pát 06. srp 2010 13:36:17
Příspěvky: 113
Bydliště: Kolin
Stanley.sk píše:
Ahojte,
poprosil by som skusenejsich o radu. Toto je moj prvy pokus o "vlastne" pivko. Pouzil som plechovku s koncentratom a 1kg psenicnej maltozy na 20l vody. Kvasi pri 19-21 stupnoch. Akurat, ze kvasi uz 14 dni... Nie je to vela? Dnes (po 14 dnoch) som nameral hustotu 1018. Predtym som hustotu nemeral, takze neviem pociatocnu hodnotu. Po otvoreni nadoby to malo prijemnu vonu, po ochutnani sa mi to tiez zdalo v poriadku (subjektivny dojem zaciatocnika)...
Co mi poradite? Naflaskovat? Alebo este pockat? Alebo...

Vdaka


Tech 14 dnu nicemu nevadi. Pokud ti to ukazuje 1.018 tak tam mas 4.58%. Zkus to stocit, nechat sekundarne par dnu kvasit nez se to natlakuje, a pak s tim do lednice. Po 14 dnech muzes kostovat. Prinejhorsim se ti to vic natlakuje.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WHEAT BEER
PříspěvekNapsal: úte 07. úno 2012 22:07:42 
Offline

Registrován: sob 28. led 2012 11:30:41
Příspěvky: 13
@Jirka: vdaka za radu. Naflaskoval som, do casti som pridaval dextrozu normalne, do casti menej.. Uvidim, co z toho bude. Snad sa podari...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WHEAT BEER
PříspěvekNapsal: úte 08. kvě 2012 10:02:47 
Offline

Registrován: pát 27. dub 2012 20:09:04
Příspěvky: 14
Včera založeno, 20 litrů, kvasnice danstar munich, hustota 1040 při teplotě 20°C, 500g dexrtóza, 500g maltóza. Kvasí to vcelku bouřlivě :D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WHEAT BEER
PříspěvekNapsal: stř 30. říj 2013 23:00:39 
Offline

Registrován: stř 30. říj 2013 10:21:29
Příspěvky: 1
Ahoj,
chystam se kvasit psenici z tohoto koncentratu. Chtel bych z toho mit neco jako Paulaner, nebo Erdinger.
Mam plechovku, kilo psenicne maltozy, kvasnice Danstar Munich Wheat Beer, chmel Zatecky cervenak.
Pocitam ze to namicham na 20 litru. Kolik byste doporucili chmele, cca 20g?
Mam tam pridavat nejake koreni(koriandr, hrebicek), pomerancovou kuru(tu asi stejne nestihnu sehnat), nebo dzus?
Psenici jsem jeste nedelal, proto budu vdecny za rady zkusenejsich. Forum jsem se snazil procist, ale zatim se tu resil spis Hoegaarden. No a me spis chutnaj Nemecky psenky.

Predem diky za nakopnuti spravnym smerem.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WHEAT BEER
PříspěvekNapsal: úte 08. dub 2014 13:31:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 319
Bydliště: Trenčín
Vcera 7.4.2014 som zalozil Coopers Wheat, plus kilo psenicnej maltozy, do toho som kydnul takyto vyvar:
V 2 litroch vody som 40 minut varil 10 g Cervenaku, potom som pridal supu z dvoch cerstvych pomarancov a 15 g rozdrveneho koriandra a este som to vsetko 15 minut povaril. Nechal 30 minut sadnut a precedil.
Rozriedil na 20,5 litra, OG 1044. Pribalene kvasinky som rozrobil v teplej vode s kockou cukru - zdali sa mi inaksie nez zvycajne pribalene kvasinky, take boli akesi svetle. Behom 5 hodin zacalo bublat jak o zivot, pri teplote cca 21 stupnov.
O vysledku doplnim edit.

Edit 27.4.2014 dnes som asi po dvoch tyzdnoch lezania ochutnal prvu lahvinku. Pravdupovediac som trochu sklamany, vobec necitit ani koriander ani pomaranc. Chut taka nijaka, mozno sa to casom utrasie. Ked som si hodil do pohara koliecko citronu, bolo to akotak pitne. Ale ak sa do leta chut nevylepsi, asi toto pivo uz robit nebudem.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz