VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 20. zář 2017 1:15:38
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: WHEAT BEER
PříspěvekNapsal: sob 24. črc 2010 8:59:33 
Offline

Registrován: sob 09. led 2010 12:39:43
Příspěvky: 16
Bydliště: Brno
Ahojte, tak jsem ho taky zkusil, ale nejak nemuzu sdilet nejake zvlastni nadseni.

Je to sice moje teprve 4 varka, ale stejne tak jako ta prvni z koncentratu coopers, to chutna jaksi divne (nakysle) a jsou z toho citit kvasnice vice nez cokoliv jine.

Jinak barva je skvela.


Postupoval jsem podle receptu od motyla, kvasil 12 dnu pri teplote 19°C. Ted po peti tydnech sekundarniho kvaseni jsem to otevrel.
Tak nevim, kde muze byt chyba.

Druhou a treti varku jsem delal z koncentratu Muntons a tam byl vysledek super (Pilsener, Irish Stout). podminky mam temer stale, tak nevim co muze byt spatne.... :cry:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WHEAT BEER
PříspěvekNapsal: úte 07. zář 2010 8:27:46 
Offline

Registrován: pát 06. srp 2010 13:36:17
Příspěvky: 115
Bydliště: Kolin
Ted jsem zkusil od Coopers psenicni sladovy vytazek spolu s 1kg VUPS, vytazek projet chmelovarem (cervenak) a uz tyden mi to vytrvale bubla pri 19 stupnich.
Ale panove ta chut, nez jsem pridal kvasinky, byla proste uzasna. Jestli se neco neposere, tak by to mohla byt chlouba meho sklipku :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WHEAT BEER
PříspěvekNapsal: pát 08. říj 2010 9:31:28 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 10. srp 2010 10:35:00
Příspěvky: 339
Bydliště: Praha
jak to dopadlo s tim vytazkem a VUPSem? tedka se mi tu taky sesly, takze bych to zkusil...

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WHEAT BEER
PříspěvekNapsal: pát 08. říj 2010 16:34:44 
Offline

Registrován: pát 06. srp 2010 13:36:17
Příspěvky: 115
Bydliště: Kolin
Je to dobrota. Vcera jsem to ochutnal, ikdyz je to necely mesic po staceni, tak to bylo dobre. Ale chce to prichmelit aby to melo neco chuti po chmelu. Zkus a pak poreferuj.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WHEAT BEER
PříspěvekNapsal: stř 03. lis 2010 16:22:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 10. srp 2010 10:35:00
Příspěvky: 339
Bydliště: Praha
Tak ja jsem trosku zklamanej... neni to psenice podle mych predstav. Mozna je to kvasnicemi - Munich.
Za to MS sladek psenicny slad me velmi prekvapil spolu s kvasnicemi z psenice Matuska a pivecko vypada, voni a chutna luxusne a tesim se na nej...

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WHEAT BEER
PříspěvekNapsal: stř 24. srp 2011 20:54:47 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
ahojte som tu nový. dnes som nalozil coopers wheat, +500g psenicna maltoza a 400g dextroza(podla vyrobcu) a riedene na 20 litrov celkovo.
rozdelene do dvoch sudov v jednom vyvar z pomarancovej korky a koreander druhy povodny. mam to v pivnici v polystyrenovej krabici nalozene s ladom.mladina mala 24 stupnou ked zacinala pomaly to chcem zrazit na 19-20. v priebehu 2dni. drzte palce sam som zvedavy co sa mi z toho zadari.
chcem sa spytat ked to bude zriet v cca 10-12stupnoch bude zle? tak ma napadlo nahadzat to do studne na chalupe, aspon nebude pokusenie stale kostovat :) alebo lepsie je ladnicka?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WHEAT BEER
PříspěvekNapsal: úte 06. zář 2011 18:28:34 
Offline

Registrován: čtv 05. kvě 2011 20:22:21
Příspěvky: 82
podstatne je to, aby to kvasilo pri teplotach predpisanych pre kvasnice=pozri obal kvasnic

psenica obycajne kvasi vrchne, takze ak mas standardne kvasnice na psenicu, tak pri 10-12 stC asi zastanu...

_________________
Primar:
Christmas belgian dark strong ale 19,5°, all grain, WLP545, ŽPČ
Sekundar:

Vo flaskach a sudkoch:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WHEAT BEER
PříspěvekNapsal: stř 07. zář 2011 8:26:02 
Offline

Registrován: úte 08. čer 2010 16:15:38
Příspěvky: 171
Bydliště: Slaný
Pokud ale jde o zrání (ne primární kvašení), tak 10-12st. (na to se tazatel snad ptal) bych to snad jako problém neviděl. Mám zkušenost, právě s pšenicí (coopers i muntons), že když mi "zrála" při vyšší teplotě, tak po měsíci už to moc pitelný rozhodně nebylo - příliš ovocných příchutí, mimoto to v soudcích/lahvích stále dokvašovalo...

_________________
Máš místo mozku z piva kostku.

Co na tom pivu vidíš prosimtě? Já ti to řeknu a ty začneš chlastat taky

***************************************
Neberte život vážně, stejně z něj nevyváznete živí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WHEAT BEER
PříspěvekNapsal: pát 09. zář 2011 14:32:42 
Offline

Registrován: pát 28. led 2011 19:08:18
Příspěvky: 434
Bydliště: Brno
temnor píše:
Tak ja jsem trosku zklamanej... neni to psenice podle mych predstav. Mozna je to kvasnicemi - Munich.
Za to MS sladek psenicny slad me velmi prekvapil spolu s kvasnicemi z psenice Matuska a pivecko vypada, voni a chutna luxusne a tesim se na nej...

Danstar Munich? My s nima teď kvasili pšenici ze surovin a jako nemůžu si vůbec stěžovat, velmi slušně se povedla a odpovídá tomu, co bych od pšenice čekal (banán, hřebíček, lehce kyselý konec, stabilní vysoká pěna). Dost mě potěšila kompaktní struktura sedliny, pivo se při nalévání téměř nekalilo.

_________________
Postavili jsme si v Brně minipivovar Lucky Bastard transformací z domácího pivovaru.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WHEAT BEER
PříspěvekNapsal: pon 12. zář 2011 15:21:49 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
tak ja viem že som nedočkavý, ale dnes po 8dnoch ležania som otvoril flašku a pena žiadna bublinky sú ale slabe malé ani ich vidiet nieje, pivo chutovo dobré ale trosku prazdne a po jednom pive som nejaký plný a chuť na druhé sa nejak vytratila. s tým nasýtením to už asi lepšie nebude, použil som dropsy. takže celkovo som nejak sklamaný, ale nadej umiera posledná, necham to lezat dalej.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Česká pera na zakázku www.perka.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz