Tak se mi jakz takz podarilo odladit proces a mam IPA dobre chuti
Mel bych jeste dva dotazy:
1. Chlazeni - je nutne po sekundarni fermentaci umistit lahve do lednice? Proc se ptam - mam uvareno a vychlazeno pivo, ktere spokojene popijim

a az ho dopiju (davka 23 l) zacnu michat dalsi davku a bude trvat aspon 4 tydny nez bude pitelna. Da se tedy nejak minimalizovat tento prostoj nebo treba namichat dve ruzna piva s tim, za na ne nemam misto v lednici a nechat cast lahvi po sekundarni fermentaci v pokojove teplote a teprve treba po nekolika tydnech (az bude prostor v lednici) je dat chladit?
2. Michani chmelu pro chmeleni za studena - zkousel jsem Citra a je to fajn. Jsou nejake jine doporucene kombinace chmelu pro IPA? Je mi jasne, ze je to hodne o osobnich preferencich, ale predpokladam, ze jsou nektere chmely, ktere se obecne k IPA hodi. Nejaka doporuceni?