VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 28. kvě 2018 2:17:04
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: pát 29. dub 2011 13:04:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 30. pro 2010 17:24:14
Příspěvky: 128
Bydliště: Gradec
teď už nejsem u bečky, tož počkám do neděle a stočím to s míň přidaným cukrem,
ono při tom kvašení z koncentráků....to stejně není to ONO :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: čtv 08. bře 2012 9:08:20 
Offline

Registrován: čtv 08. bře 2012 9:05:57
Příspěvky: 4
Chtěl jsem se zeptat, toto pivo mi kvasilo pouze jeden den. Dnes ráno přestalo, bublinky nejdou (ještě jsem neměl čas se kouknou zda vůbec nebo jednou za x minut). Není to málo jeden den? Zátku i víko jsem kontroloval, občas jsem i s nádobou zakroužil. Hladiny jsou ještě nevyrovnané, teplota 19°. Díky, je to moje první pivo.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: čtv 08. bře 2012 9:31:15 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 01. úno 2011 10:25:30
Příspěvky: 117
vydrz Prtko ! :-)
to ze su hladiny nevyrovnane svedci o tom ze pivo este kvasi, ono dokonca kvasi aj po vyrovnani hladiniek v kvasnej zatke.
Najlepsie ti o kvalite prekvasenia napovie udaj cukromeru, ak sa ten nezmeni pocas 2-3 dni tak sa kvasenie pomalicky zastavuje a mozes stacat.
Zvycajne, nasa skusenost, pivo prekvasi za 2 dni -4 dni, pre istotu nechame v klude dojst do 7 dni :-) a funguje to.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: čtv 08. bře 2012 9:48:33 
Offline

Registrován: čtv 08. bře 2012 9:05:57
Příspěvky: 4
Cukroměr nemám, pořídím, vydržím tedy a budu doufat, že se pivečko povede. Děkuji za radu :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: čtv 15. bře 2012 8:16:32 
Offline

Registrován: čtv 08. bře 2012 9:05:57
Příspěvky: 4
Tak jsem stočil, snad bude vše ok, už mám děsnou slinu :D
Dotaz, předpokládám že kal/sedlina na dně fermentační nádoby je normální, množství cca odhadem 1l (prostě pod vypouštěcím ventilem).


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: čtv 15. bře 2012 20:49:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 13. dub 2011 23:05:04
Příspěvky: 294
Bydliště: Okrouhlá, Boskovice
Jsou to usazený kvasnice, který už nemají co k jídlu tak si daly dvacet na dně. Dají se sebrat, propláchnout studenou vodou a v ledničce vydrží i nějaký týden na další várku piva.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: čtv 15. bře 2012 22:55:13 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
su to miliardy týchto malých tvorov :)
Příloha:
saccharomyces_cerevisiae.jpg
saccharomyces_cerevisiae.jpg [ 23.16 KiB | Zobrazeno 2398 krát ]


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: pát 16. bře 2012 8:07:11 
Offline

Registrován: čtv 08. bře 2012 9:05:57
Příspěvky: 4
Hehe díky :mrgreen:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz