VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 30. bře 2017 1:46:38
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: pát 29. dub 2011 13:04:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 30. pro 2010 17:24:14
Příspěvky: 128
Bydliště: Gradec
teď už nejsem u bečky, tož počkám do neděle a stočím to s míň přidaným cukrem,
ono při tom kvašení z koncentráků....to stejně není to ONO :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: čtv 08. bře 2012 9:08:20 
Offline

Registrován: čtv 08. bře 2012 9:05:57
Příspěvky: 4
Chtěl jsem se zeptat, toto pivo mi kvasilo pouze jeden den. Dnes ráno přestalo, bublinky nejdou (ještě jsem neměl čas se kouknou zda vůbec nebo jednou za x minut). Není to málo jeden den? Zátku i víko jsem kontroloval, občas jsem i s nádobou zakroužil. Hladiny jsou ještě nevyrovnané, teplota 19°. Díky, je to moje první pivo.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: čtv 08. bře 2012 9:31:15 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 01. úno 2011 10:25:30
Příspěvky: 117
vydrz Prtko ! :-)
to ze su hladiny nevyrovnane svedci o tom ze pivo este kvasi, ono dokonca kvasi aj po vyrovnani hladiniek v kvasnej zatke.
Najlepsie ti o kvalite prekvasenia napovie udaj cukromeru, ak sa ten nezmeni pocas 2-3 dni tak sa kvasenie pomalicky zastavuje a mozes stacat.
Zvycajne, nasa skusenost, pivo prekvasi za 2 dni -4 dni, pre istotu nechame v klude dojst do 7 dni :-) a funguje to.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: čtv 08. bře 2012 9:48:33 
Offline

Registrován: čtv 08. bře 2012 9:05:57
Příspěvky: 4
Cukroměr nemám, pořídím, vydržím tedy a budu doufat, že se pivečko povede. Děkuji za radu :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: čtv 15. bře 2012 8:16:32 
Offline

Registrován: čtv 08. bře 2012 9:05:57
Příspěvky: 4
Tak jsem stočil, snad bude vše ok, už mám děsnou slinu :D
Dotaz, předpokládám že kal/sedlina na dně fermentační nádoby je normální, množství cca odhadem 1l (prostě pod vypouštěcím ventilem).


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: čtv 15. bře 2012 20:49:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 13. dub 2011 23:05:04
Příspěvky: 294
Bydliště: Okrouhlá, Boskovice
Jsou to usazený kvasnice, který už nemají co k jídlu tak si daly dvacet na dně. Dají se sebrat, propláchnout studenou vodou a v ledničce vydrží i nějaký týden na další várku piva.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: čtv 15. bře 2012 22:55:13 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
su to miliardy týchto malých tvorov :)
Příloha:
saccharomyces_cerevisiae.jpg
saccharomyces_cerevisiae.jpg [ 23.16 KiB | Zobrazeno 1192 krát ]


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: pát 16. bře 2012 8:07:11 
Offline

Registrován: čtv 08. bře 2012 9:05:57
Příspěvky: 4
Hehe díky :mrgreen:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz