VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 16. led 2018 12:25:37
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: pát 14. led 2011 18:16:02 
Offline

Registrován: pát 14. led 2011 18:10:28
Příspěvky: 4
Ahoj,potřeboval bych poradit,kvasím toto pivo a již čtvrtý den mám vyrovnané hladiny a dnešní hustota 1014. Mám stočit,nebo raději ještě počkat. Dík za radu


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: pát 14. led 2011 18:18:01 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 875
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
no myslím,že by to mohlo jet ještě dál,tyhle koncentráty sou schopný prokvasit víc.
Ještě bych to nechal pár dní a když se to nepohne,tak bych to stočil s přidáním sekundárního cukru

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: pát 14. led 2011 18:28:17 
Offline

Registrován: pát 14. led 2011 18:10:28
Příspěvky: 4
Dík za radu,je to moje druhý pivo. Zakládal jsem ho z 15litrů plus kilo maltozy,počáteční hustota 1050. už to mám založený12 den a z toho 4 dny vyrovnaný hladiny, tak se radši ptám, abych něco zbytečně nepkazil.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: pát 14. led 2011 21:14:40 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 875
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
skolda píše:
Dík za radu,je to moje druhý pivo. Zakládal jsem ho z 15litrů plus kilo maltozy,počáteční hustota 1050. už to mám založený12 den a z toho 4 dny vyrovnaný hladiny, tak se radši ptám, abych něco zbytečně nepkazil.

jestli se nepletu,tak tohle bylo moje první pivo vůbec... "vytuněný" jedním kilem světlého VUPS,bylo to dost slušný pivo :P

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: pon 24. led 2011 20:26:05 
Offline

Registrován: pát 14. led 2011 18:10:28
Příspěvky: 4
Tak po pěti dnech vyrovnaných hladin a stálé hustotě 1014 jsem stočil a ted čekám jestli jsem neudělal granáty


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: pon 24. led 2011 23:02:00 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 875
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
přidával jsi sekundární cukr,nebo ne?

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: úte 25. led 2011 19:44:54 
Offline

Registrován: pát 14. led 2011 18:10:28
Příspěvky: 4
Jo přidával jsem drops,ted je to týden a ještě to nebouchá :-) , asi už to dám do chladna a jedno otevřu a uvidim.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: úte 25. led 2011 20:33:10 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 875
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
jo,dej to do chladna...mělo by to být OK.Ochutnej tak po 14.dnech,to už ti něco řekne :)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: pát 29. dub 2011 10:35:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 30. pro 2010 17:24:14
Příspěvky: 128
Bydliště: Gradec
kvasím 14-tý den, hustota 1015, probublá tak 1x za 4 hod.
10 dní kvašeno při 18°C, pak jsem to dal na 21°C pro urychlení kvašení (doporučeno 18-20°C)

Bohužel sacharometr je stále ve stádiu objednávky.
Většinou (3x) jsem dokvasil do 10 dní max.
Už začínám strácet trpělivost a snad už to stočím. V lahvích už by to mělo dojet.
Co Vy na to, ještě počkat?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: pát 29. dub 2011 12:58:04 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2832
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Pri 1015 bych to stocil a nechal bejt, max pridat 1g cukru na pullitr az litra...

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz