VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 28. kvě 2017 23:26:27
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: pát 14. led 2011 18:16:02 
Offline

Registrován: pát 14. led 2011 18:10:28
Příspěvky: 4
Ahoj,potřeboval bych poradit,kvasím toto pivo a již čtvrtý den mám vyrovnané hladiny a dnešní hustota 1014. Mám stočit,nebo raději ještě počkat. Dík za radu


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: pát 14. led 2011 18:18:01 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
no myslím,že by to mohlo jet ještě dál,tyhle koncentráty sou schopný prokvasit víc.
Ještě bych to nechal pár dní a když se to nepohne,tak bych to stočil s přidáním sekundárního cukru

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: pát 14. led 2011 18:28:17 
Offline

Registrován: pát 14. led 2011 18:10:28
Příspěvky: 4
Dík za radu,je to moje druhý pivo. Zakládal jsem ho z 15litrů plus kilo maltozy,počáteční hustota 1050. už to mám založený12 den a z toho 4 dny vyrovnaný hladiny, tak se radši ptám, abych něco zbytečně nepkazil.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: pát 14. led 2011 21:14:40 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
skolda píše:
Dík za radu,je to moje druhý pivo. Zakládal jsem ho z 15litrů plus kilo maltozy,počáteční hustota 1050. už to mám založený12 den a z toho 4 dny vyrovnaný hladiny, tak se radši ptám, abych něco zbytečně nepkazil.

jestli se nepletu,tak tohle bylo moje první pivo vůbec... "vytuněný" jedním kilem světlého VUPS,bylo to dost slušný pivo :P

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: pon 24. led 2011 20:26:05 
Offline

Registrován: pát 14. led 2011 18:10:28
Příspěvky: 4
Tak po pěti dnech vyrovnaných hladin a stálé hustotě 1014 jsem stočil a ted čekám jestli jsem neudělal granáty


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: pon 24. led 2011 23:02:00 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
přidával jsi sekundární cukr,nebo ne?

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: úte 25. led 2011 19:44:54 
Offline

Registrován: pát 14. led 2011 18:10:28
Příspěvky: 4
Jo přidával jsem drops,ted je to týden a ještě to nebouchá :-) , asi už to dám do chladna a jedno otevřu a uvidim.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: úte 25. led 2011 20:33:10 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
jo,dej to do chladna...mělo by to být OK.Ochutnej tak po 14.dnech,to už ti něco řekne :)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: pát 29. dub 2011 10:35:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 30. pro 2010 17:24:14
Příspěvky: 128
Bydliště: Gradec
kvasím 14-tý den, hustota 1015, probublá tak 1x za 4 hod.
10 dní kvašeno při 18°C, pak jsem to dal na 21°C pro urychlení kvašení (doporučeno 18-20°C)

Bohužel sacharometr je stále ve stádiu objednávky.
Většinou (3x) jsem dokvasil do 10 dní max.
Už začínám strácet trpělivost a snad už to stočím. V lahvích už by to mělo dojet.
Co Vy na to, ještě počkat?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Scottish Style Heavy Ale
PříspěvekNapsal: pát 29. dub 2011 12:58:04 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2782
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Pri 1015 bych to stocil a nechal bejt, max pridat 1g cukru na pullitr az litra...

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. A už se asi ani nevyleží... :)
Ležák 12
APA 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz