VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 22. lis 2017 5:02:03
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Old English Bitter
PříspěvekNapsal: úte 24. led 2012 15:30:22 
Offline

Registrován: čtv 25. srp 2011 11:14:39
Příspěvky: 17
Haffo - a tebe ako dlho kvasilo? pri akej hustote si stacal?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Old English Bitter
PříspěvekNapsal: úte 24. led 2012 15:37:50 
Offline

Registrován: úte 24. led 2012 13:53:00
Příspěvky: 6
Bydliště: Bratislava / Mužla
hustota 1009, 15 dní, teplota 20,5°C


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Old English Bitter
PříspěvekNapsal: úte 24. led 2012 16:41:53 
Offline

Registrován: čtv 25. srp 2011 11:14:39
Příspěvky: 17
Ja ho mam dnes 25. den! Je to normalne? Husota je 1012, este sem tam buble, tak raz za minutu... teplotu mam okolo 19 stupnov. Moze to tak dlho kvasit? Nepokazi sa mi?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Old English Bitter
PříspěvekNapsal: úte 24. led 2012 17:00:27 
Offline

Registrován: úte 24. led 2012 13:53:00
Příspěvky: 6
Bydliště: Bratislava / Mužla
ak sa hustota nemení cca 2 dni, ja by som to stočil. A 25 dní je už dosť.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Old English Bitter
PříspěvekNapsal: úte 24. led 2012 22:36:57 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 873
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
haffo píše:
na fotke to vyzerá horšie ako v skutočnosti :D je trocha tmavšie (ale nie ako na fotke; menej), ale priezračné. žiadne zakalené.

myslel sem ty bubliny na skle :) to je zlo.... co si tam měl předtím v tom skle?Kofolu,naředěný sirup a nebo jsi to umyl jarem??Ta pěna tvojeho piva ti asi moc dlouho nedržela,co? :)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Old English Bitter
PříspěvekNapsal: úte 24. led 2012 22:43:54 
Offline

Registrován: úte 24. led 2012 13:53:00
Příspěvky: 6
Bydliště: Bratislava / Mužla
sme sa asi zle pochopili :D pohár bol čerstvo umytý. A pena, uveríš/neuveríš, vydržala relatívne dosť dlho (aj 5 min). A ďalší fakt na moju obranu, fotka bola spravená po 3-4 dňoch druhotnej fermentácii - som nevydržal. Teraz tých bubliniek už ani zdaleka tolko nie je.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Old English Bitter
PříspěvekNapsal: úte 24. led 2012 22:49:00 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 873
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
haffo píše:
sme sa asi zle pochopili :D pohár bol čerstvo umytý. A pena, uveríš/neuveríš, vydržala relatívne dosť dlho (aj 5 min). A ďalší fakt na moju obranu, fotka bola spravená po 3-4 dňoch druhotnej fermentácii - som nevydržal. Teraz tých bubliniek už ani zdaleka tolko nie je.

ok,to je možné, pohár byl čerstvě umytý, ale čím? :)Ty bubliny podle mě nesouvisí s délkou sekundární fermentace ale se špatným umytím skla :)
PS: Neber si to zle,jen se ptám,takové bubliny občas mám,když mám zaprasené sklo :)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Old English Bitter
PříspěvekNapsal: stř 25. led 2012 14:59:00 
Offline

Registrován: pát 28. led 2011 19:08:18
Příspěvky: 434
Bydliště: Brno
Bublinky nemusi souviset jen se spinavym sklem (ac tomu tak obvykle byva) ale i vnitrnim povrchem sklenice. Nekde bych vyhrabal PDFko, kde se to podrobne vedecky rozebira ale musel bych ho hledat.

_________________
Postavili jsme si v Brně minipivovar Lucky Bastard transformací z domácího pivovaru.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Old English Bitter
PříspěvekNapsal: stř 25. led 2012 16:05:54 
Offline

Registrován: úte 24. led 2012 13:53:00
Příspěvky: 6
Bydliště: Bratislava / Mužla
ten pohár bol umytý, ale čím to ti nepoviem. ja som ho len zobral z poličky a nalial pivo.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Sekundarna fermentacia
PříspěvekNapsal: čtv 08. bře 2012 0:03:10 
Offline

Registrován: stř 07. bře 2012 23:54:50
Příspěvky: 7
Ahojte,
mam tento Bitter naflaskovany 2 tyzdne. Ale podla tlaku flasiek som zisitil, ze v niektorych sa to zaseklo a nedokvasuje. Otvoril som jednu dobru a pekne je prekvasene, ako ma byt. Otvoril som aj jednu zlu, ktora je makka a je citit, ze vobec nekvasila vo flasi. Ziadne bublinky a je to sladke po pridanom cukre. Je mozne, ze som nejak v niektorych flasich zabil kvasinky?{mohol to byt zbytok dezinfeckie chemipro oxi?} Vsetky boli na rovnakom mieste. Boli cca. tyzden pri kvasnej teplote 18 stupnov. Potom som ich dal do 12 stupnov. Je sanca, ze prebehne kvasenie aj v tych flasiach, ktore su stale makke?
Chyta ma hroza z toho, ze by som mal polovicu flasiek bez sekundarneho prekvasenia.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz