VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 18. čer 2018 4:30:02
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Old English Bitter
PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 19:05:41 
Offline

Registrován: úte 23. lis 2010 21:12:05
Příspěvky: 17
Bydliště: Frýdek - Místek, Frýdek
Ahoj,
17.11. jsem založil várku O.E.B. - kocentrát ve 20l vody+ kvasinky GOLD. Počáteční hustota 1042,teplota 18 - 20°. Dnes je hustota 1016 a pořád bublá, není to nějak dlouho?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Old English Bitter
PříspěvekNapsal: pát 03. pro 2010 16:57:50 
Offline

Registrován: stř 01. pro 2010 18:34:07
Příspěvky: 6
Ahoj. Ja som toto pivo naflaskoval cca pred 4 tyzdnami. Primarna fermentacia mi tiez trvala nejak dlhsie. Asi 17-18 dni. Hustota bola ak sa nemylim 1012 (nepamatam sa presne nevediem si zaznamy a medzitym som uz urobil dalsie varky). Len vydrz stoji to za to. Toto pivo je skvele. Ma nadhernu farbu a krasne peni. Je dobre chmelene. Teda aspom na moj vkus. Musim vsak povedat ze este trochu prebublavalo ked som ho stocil. Ale tak raz za 4 minuty. Hustota bola uz dva dni konstantna tak som ho stocil. Prepenene nie je takze je to v poriadku. Neboj bude to dobre. Len trpezlivost.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Old English Bitter
PříspěvekNapsal: pát 03. pro 2010 19:33:26 
Offline

Registrován: úte 23. lis 2010 21:12:05
Příspěvky: 17
Bydliště: Frýdek - Místek, Frýdek
A kolik jsi dával vody?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Old English Bitter
PříspěvekNapsal: sob 18. pro 2010 11:08:17 
Offline

Registrován: stř 01. pro 2010 18:34:07
Příspěvky: 6
vodu som doplnil na celkový objem 23l.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Old English Bitter
PříspěvekNapsal: úte 28. pro 2010 11:46:17 
Offline

Registrován: úte 23. lis 2010 21:12:05
Příspěvky: 17
Bydliště: Frýdek - Místek, Frýdek
Tak nakonec jsem ho nalahvoval 6.12. A včera jsem provedl první košt. Krásně voní a ještě líp chutná, krásná hořká chuť jen snad ještě trošičku nechat uležet. Ale už teď je vynikající.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Old English Bitter
PříspěvekNapsal: úte 24. led 2012 10:04:02 
Offline

Registrován: čtv 25. srp 2011 11:14:39
Příspěvky: 17
Prosim poradte. 30.12. sme zalozili Old English Bitter pri teplote 18-20, pociatocna hustota 1040. Dnes je uz 25 den a ono to staaale kvasi. Buble asi tak raz za minutu. Kvasenie bolo od zaciatku dost pokojne. Hustota je teraz 1012. Chceli by sme to stocit do sklenenych flias a pridat drops. Myslite ze uz to mozem stocit? Nebudem mat z toho granaty? Alebo mam este pockat kym husota este viac neklesne?
Je to nase prve pivo tak nechem nieco pokazit :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Old English Bitter
PříspěvekNapsal: úte 24. led 2012 14:09:53 
Offline

Registrován: úte 24. led 2012 13:53:00
Příspěvky: 6
Bydliště: Bratislava / Mužla
môj celkom prvý pokus. Mne to pivo strašne chutí a výborne sa hodí k takým mastnejším jedlám - kačica, hus, rebierka... ;)


Přílohy:
337347_3086664050757_1388605044_3222738_307459252_o.jpg
337347_3086664050757_1388605044_3222738_307459252_o.jpg [ 81.65 KiB | Zobrazeno 4152 krát ]
Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Old English Bitter
PříspěvekNapsal: úte 24. led 2012 14:43:46 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 875
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
haffo píše:
môj celkom prvý pokus. Mne to pivo strašne chutí a výborne sa hodí k takým mastnejším jedlám - kačica, hus, rebierka... ;)

ta sklenice je zevnitř hodně špinavá,neodlýval jsi do ní prvně to sádlo z pečené kačice? :D

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Old English Bitter
PříspěvekNapsal: úte 24. led 2012 15:10:47 
Offline

Registrován: úte 24. led 2012 13:53:00
Příspěvky: 6
Bydliště: Bratislava / Mužla
na fotke to vyzerá horšie ako v skutočnosti :D je trocha tmavšie (ale nie ako na fotke; menej), ale priezračné. žiadne zakalené.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Old English Bitter
PříspěvekNapsal: úte 24. led 2012 15:18:59 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 675
Bydliště: Praha
tomino píše:
haffo píše:
môj celkom prvý pokus. Mne to pivo strašne chutí a výborne sa hodí k takým mastnejším jedlám - kačica, hus, rebierka... ;)

ta sklenice je zevnitř hodně špinavá,neodlýval jsi do ní prvně to sádlo z pečené kačice? :D


to je husi sadlo, to ja poznam!

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz