VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing
http://varimpivo.cz/

První pivo - Yorkshire Bitter
http://varimpivo.cz/viewtopic.php?f=11&t=51
Stránka 1 z 1

Autor:  elevator [ ned 09. pro 2007 12:50:40 ]
Předmět příspěvku:  První pivo - Yorkshire Bitter

Tak jsem vykvasil své první pivo. Pro začátek jsem si vybral koncentrát fy. Muntons zakoupený u Mistra Sládka.Jedna se o polotmavé, hořké pivo třídy I. Překvapila mě dlouhá doba kvašení. Kvasnice pracovali po dobu 5 týdnů. Mistrem Sládkem jsem byl ujištěn, že takováto doba není u svrchně kvašených piv neobvyklá.Vše závisí hlavně na teplotě. Jelikož jsem byl se svým "demižonvarem" odkázán do sklepa k zavařeninám výsledná teplota mladiny byla 18st.Což byl asi i důsledek dlouhého kvašení. Nyní jsem pivo stočil do PET lahví (od MS). Pro sekundární kvašení jsem použil ferm. drops. Tot zatím vše. Po dozrání a prvním ochutnání dám vědět jaký je celkový výsledek. Jinak pro další várku jsem se rozhodl pro pšeničné pivo (wheat beer). Jelikož by mělo být chuťově blízké mému oblíbenému pivo Hoegaarden. Dej Bůh štěstí!.

Přílohy:
Poznámka: Kvašení mladiny 11.den
pivodoma.JPG
pivodoma.JPG [ 23.62 KiB | Zobrazeno 5026 krát ]

Autor:  dul [ pon 10. pro 2007 10:19:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: První pivo - Yorkshire Bitter

Hoegarden je obohaceno koriandrem a pomerancovou kurou, klasicky hefeweizen ma chut mirne odlisnou.

Autor:  Zoidberg [ stř 28. říj 2009 18:16:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: První pivo - Yorkshire Bitter

Tohle pivo jsem si teď objednal. Zaráží mě jeho celkem nízká deklarovaná hořkost. Originální bittery, které jsem pil, byly opravdu velice hořké. Asi si to dochmelím. Zajímavá je dlouhá doba vašeho kvašení. Svrchní pivo se sušenými kvasnicemi T-58 mi ve sklepě v 15 stupních vykvasilo dost rychle - do deseti dnů...

Autor:  vekoka [ pát 22. črc 2011 17:18:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: První pivo - Yorkshire Bitter

K tomuto pivu bych potřeboval trochu poradit. Mám ho již třetí týden ve kvasu a nevím konečnou hustotu, protože jsem vše už vyhodil. Taky jsem ho dával jen na 19 litrů a momentálně se držím na hustotě 1015+-, ale ttrochu to má ještě snahu i když se hustota nemění. Četl jsem, že se pivo vyčistí až časem, takže neprůhlednost snad neznamená nic výrazného.
Zítra ho chci stočit a nevím, jestli se může něco stát(třeba bouchnutí láhví).
Používám mírně vápenatou vodu z horského pramene a teplotu do 18 stupňů-s výkyvem 0.5 stupňů.
Dopředu díky...zatím mi dvě várky vyšly perfektně i když imperial stout trval přes tři týdny.

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/