VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 19. lis 2017 13:01:38
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Imperial Stout třída Gold
PříspěvekNapsal: ned 29. srp 2010 14:18:04 
Offline

Registrován: úte 17. srp 2010 15:41:22
Příspěvky: 28
Dnešek ještě počkám a zítra stočím jak radíte :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Imperial Stout třída Gold
PříspěvekNapsal: ned 29. srp 2010 17:23:58 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Ale my jsme ti radili stočit hned, ne až zítra, to budeš muset přidat další surogaci :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Imperial Stout třída Gold
PříspěvekNapsal: pon 30. srp 2010 8:30:28 
Offline

Registrován: úte 17. srp 2010 15:41:22
Příspěvky: 28
No jo, bohužel času neporučíš :lol: . Dropsů mám hromadu :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Imperial Stout třída Gold
PříspěvekNapsal: sob 16. říj 2010 18:19:27 
Offline

Registrován: úte 17. srp 2010 15:41:22
Příspěvky: 28
Tak tohle pivo se taky podařilo. Na začátku této diskuze se psalo o silné až nepříjemné hořkosti a já teď můžu s klidem v duši říct, že hořké je dost, ale rozhodně ne nepříjemně!!!! Ač jsem černé pivo nikdy moc nepil tak u tohohle piva musím říct, že ho klidně udělám znovu.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Imperial Stout třída Gold
PříspěvekNapsal: ned 26. čer 2011 21:11:23 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 20:24:52
Příspěvky: 9
Toto pivko mi kvasí šestý den. Dle odpovědi Mistra Sládka, kde říkal že zvýšení obsahu alkoholu je otázkou počáteční hustoty a u třídy Gold doporučil místo ubrání vody přidání cukrů(i když už dostatek obsahují), jsem přidal kilogram jantarové maltózy.
Počáteční hustotu jsem měl cca 1052-1053. Dnes se začaly srovnávat hladiny, tak jsem provedl zkoušku těsnosti a mírně to ještě potlačí. Počítám, že zítra nebo pozítří je šlus julius. Jen ta hustota je nějaká divná-1020.
Trochu jsem okusil a musím uznat, že čím blbější sedlák, tím lepší úroda. Voda z horského pramene, teplota 18 stupňů zcela konstantní. Pivo je naprosto fantastické a nezvykle silné na to, že by mělo mít okolo 4,5%.
Myslíte , že mám čekat až to spadne na nižší hustotu? Kolik byste doporučovali, když už nevím jestli tam nějaký proces probíhá, protože tam možná bude mikronetěsnost a proto mi to bublinku potlačí dolů jen o centimetr a stop. Nerad bych to stopl s nízkým alkoholem i když s tou hustotou to asi hapruje a má to už ted víc.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Imperial Stout třída Gold
PříspěvekNapsal: pon 27. čer 2011 6:44:29 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
ještě to pojede dolů, neboj.. jinak 4,5% to mít nebude :) řekl bych že to bude mít stopro přes 5,5% :)

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Imperial Stout třída Gold
PříspěvekNapsal: pon 27. čer 2011 10:53:17 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 20:24:52
Příspěvky: 9
Tadytomas: Radíš tedy čekat i bez bublání? Nebudu se v tom zatím hrabat, protože to je zakonzervováno CO2 a nemělo by se to zkazit. Počkám tři ddy, jestli se pohne hustota někde na 1016, ale níž asi nesleze.
Neznáme se náhodou z chilliwebu? Že by chilli a pivo přitahovalo je dost možné.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Imperial Stout třída Gold
PříspěvekNapsal: pon 27. čer 2011 12:12:31 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
jo, je to možný, tvůj nick mi něco říká.. :)

jinak určitě čekej i bez bublání- to totiž není objektivní průkaz toho, že kvašení je u konce.. může ti někde tlak ucházet, třeba u těsnění zátky apod..

stáčet se má (teda když necháváš dokvasit až do konce a potom přidáváš cukr/drops do lahví) ve chvíli kdy to 2 až 3 dny po sobě ukáže stejnou hustotu- tzn. že už nekvasí

jinak nádobu můžeš klidně otevřít a změřit, CO2 v ní zůstane- je těžší než vzduch

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Imperial Stout třída Gold
PříspěvekNapsal: pon 27. čer 2011 12:59:36 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 20:24:52
Příspěvky: 9
Máš pravdu. Tipl bych to na mikronetěsnost. Jakou máš při stáčení pěnivost? Pivo udělalo dve dny zpět čtyřcentimetrovou pěnu ve válci. Včera už jen max. 2cm. Řekl bych, že se musím dostat na úplně minimální pěnu, když bude kvašení ukončené.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Imperial Stout třída Gold
PříspěvekNapsal: pon 27. čer 2011 13:08:43 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
to neposoudím.. já házím sacharometr/hustoměr rovnou do spilky

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz