VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 26. úno 2017 20:08:08
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: recept
PříspěvekNapsal: ned 29. bře 2015 20:29:57 
Offline

Registrován: ned 22. bře 2015 19:02:57
Příspěvky: 1
zdarec chcu zacit varit pivo tak zadam nejakou radu na recept :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: recept
PříspěvekNapsal: ned 29. bře 2015 21:23:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2776
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
já žádám 3 miliony v korunách, chtěl bych si koupit Ferrari.

Vyměním za recept :)

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. Ale lepší se to :-)
Rauch 13

Na spilce:
Ležák 12


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: recept
PříspěvekNapsal: úte 31. bře 2015 6:31:48 
Offline

Registrován: pát 02. led 2015 7:32:25
Příspěvky: 106
Kup koncentrát a začni jako všichni tady. U koncentrátu je manuál (recept) tak není co řešit.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: recept
PříspěvekNapsal: úte 31. bře 2015 8:01:01 
Offline

Registrován: čtv 11. črc 2013 14:42:32
Příspěvky: 81
http://pivnirecenze.cz/3126-domaci-vareni-piva-zaciname

ja som zacal tymto clankom a odporucam kazdemu zaciatocnikovi. mas tam navod na pripravu piva z:

1. mladinovych koncentratov
2. sladovych vytazkov
3. varenie zo surovin (slad, chmel, voda, kvasnice/kvasinky)

Specialnu pozornost venuj (podla vyznamu od najdolezitejsieho po menej dolezite):

1. Sterilnosti/Sanitacii
2. Teplote kvasenia (riad sa doporucenymi teplotami uvedenymi na balicku kvasiniek)
3. Yeast pitching rates = kolko zivych kvasiniek nalejes do mladiny

Odporucam ti vrchne kvasene pivo z mladinoveho koncentratu na zaciatok (nejake pale ale). Vyhnes sa hned dvom problemom, keby si chcel robit leziak/spodne kvasene pivo. Doma mas predpokladam okolo 20 °C (lahsie splnis podmienku 2) a na zakvasenie ti bude stacit jeden balicek vrchnych kvasnic (lahsie splnis podmienku 3 - lebo na leziak/spodne kvasene pivo potrebujes viac ako jeden balicek - lebo spodne kvasnice v sackovej forme, aby si ich mal dost na zakvasenie su drahe atd...). Dalej potrebujes lezak nechat odlezat pri 0-2 °C, na co asi nemas vybavenie....
Dalsie odporucanie je (ak by si siel cestou koncentratu, co odporucam pri "vareni" prveho piva), tak to neried na 23 litrov, ako udavaju niektori vyrobcovia, ale kup si cukromer a doried si to na 11-12 °P (1044-1048). Na surogaciu (co to je, sa dozvies v clankoch) pouzi maltozu, nie dextrozu.

Ale ako hovorim, ta seria clankov ti poskytne rozjezd.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: recept
PříspěvekNapsal: ned 24. kvě 2015 22:02:55 
Offline

Registrován: ned 04. zář 2011 12:48:16
Příspěvky: 9
Bydliště: M. Třebová
Skoro ve vsem ma riso77 pravdu, ale pokud si vzpominam dobre tk i jeden sacek spodnich kvasnic v pohode prokvasil muj medovy special. Akorat misto dextrozy maltozy dat na suroganci sladovy vytazek. Pokud se nehodi k stylu napr. u pale ale v nouzi pouzit maltozu ale jeste lepsi je koupit 2x ten samej koncentrat. Opravdu redit max o tri litry min jak udava vyrobce pivo je lepsi nekdy i redit min nebejt hladovej. Delat chmelovar krom stoutu bejva vse malo nachmeleny. Pokud zvladne nekdo chmelovar ma poneti neco o sanitaci kvaseni a staceni je uz jen krucek od vareni ze surovin. Jedina nevyhoda je ze trva dyl. GL


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz