VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 22. črc 2017 5:49:21
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Druhé kvašení Muntons
PříspěvekNapsal: stř 19. pro 2012 18:49:02 
Offline

Registrován: ned 25. lis 2012 16:59:52
Příspěvky: 14
původní plechovku jsem ředil podle návodu dolil do barelu na 22-23 litů.přidal jsem původní kvasnice přilepené k plechovce / pro svrchní kvašení /. Podle mě ,ale přesně neudržím tu teplotu 17,5 st.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhé kvašení Muntons
PříspěvekNapsal: stř 19. pro 2012 20:24:41 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
ta teplota 17,5 je samozrejme vtip. musis viacej citat.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhé kvašení Muntons
PříspěvekNapsal: čtv 20. pro 2012 19:48:36 
Offline

Registrován: ned 25. lis 2012 16:59:52
Příspěvky: 14
Jo dík.Dnes jsme pivo kontrolovali a dole v maličkejch petkách byl nerozpuštěný drops.Dnes nadchází druhá degustace.Hodlám z toho udělat ležák.Bude to tam ležet přes 30 dnů.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhé kvašení Muntons
PříspěvekNapsal: úte 27. kvě 2014 19:49:25 
Offline

Registrován: ned 25. lis 2012 16:59:52
Příspěvky: 14
zase si dávám můj výrobek, bohužel pivo voní lehce ovocně a velice málo pění


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhé kvašení Muntons
PříspěvekNapsal: úte 03. čer 2014 8:23:12 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 18. úno 2011 20:24:46
Příspěvky: 30
Bydliště: Ostrava Poruba
No tyhle pivní koncentráty potřebují ležet pár měsíců a ne 30 dní. Já bych ti poradil... než vrážet peníze do koncentrátu, kup si radši velký hrnec, vařechu, slad, chmel a kvasnice a uvař si pořádné pivo. Vyjde tě to na pár korun a chutná to milionkrát lépe. Taky jsem tak začínal a teď vařím v bytě na sporáku 28 litrů piva bez problémů. A pít to jde klidně už 14 dní po naflaškování. Vařím jenom svrchně kvašené.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhé kvašení Muntons
PříspěvekNapsal: úte 03. čer 2014 8:29:45 
Offline

Registrován: stř 28. bře 2012 20:40:56
Příspěvky: 381
podla mna tvoje kvasinky su velmi malo aktivne, ked nezozrali drops za mesiac, daco nieje v poriadku, povedal by som ze si to po stoceni velmi kratko drzal pri povodnej zakvasnej teplote, aspon tyzden by som to pri tych 17C nechal nakoko je to dst nizka teplota pre tie vrchne kvasinky, inak z vrchnych kvasiniek leziak neurobis, nato treba spodne kvasinky, preto ta lahka ovocna chut.

_________________
http://prostredny-hrot.webnode.sk/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz