VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 21. říj 2017 9:37:30
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Druhé kvašení Muntons
PříspěvekNapsal: sob 08. pro 2012 13:29:35 
Offline

Registrován: ned 25. lis 2012 16:59:52
Příspěvky: 14
Minulou sobotuu jsem to stočil,přidal fermentační drops a strčil jsem to na chodbu - je tam 16 - 17 stupňů.Stačí to draci ?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhé kvašení Muntons
PříspěvekNapsal: sob 08. pro 2012 15:29:10 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
musis to udrzat presne na 17,5. a trosku viac citat.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhé kvašení Muntons
PříspěvekNapsal: sob 15. pro 2012 11:36:06 
Offline

Registrován: ned 25. lis 2012 16:59:52
Příspěvky: 14
tak nevím v paneláku na chodbě tu teplotu neudržím přesně, je tam 19 stupňů či mírně pod.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhé kvašení Muntons
PříspěvekNapsal: sob 15. pro 2012 11:42:19 
Offline

Registrován: ned 25. lis 2012 16:59:52
Příspěvky: 14
sekundárně to kvasí 14 dní, na chodbě paneláku, lahve jsou natlakovaný


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhé kvašení Muntons
PříspěvekNapsal: sob 15. pro 2012 12:06:25 
Offline

Registrován: ned 25. lis 2012 16:59:52
Příspěvky: 14
Dnes jsem otevřel první pivo, je to po 14 dnech druhotného kvašení, pivo je dobré, ale slabé,.Připadalo mi to jako 8ka. Chtělo by to větší říz.Pěnu to mělo krásnou, po zaštěrchání ve flašce.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhé kvašení Muntons
PříspěvekNapsal: ned 16. pro 2012 15:39:13 
Offline

Registrován: ned 25. lis 2012 16:59:52
Příspěvky: 14
Jak to udělat,aby bylo pivo silnější?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhé kvašení Muntons
PříspěvekNapsal: ned 16. pro 2012 17:25:37 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
to preto lebo si neudrzal 17,5stupna :D a co takto napisat co si napatlal do toho kybla a kolko? inak vsetky koncentraty robene podla navodu budu chutit jak osmicka. a to preto lebo tam je dextroza. ta sice dvihne percento cukru v povodnom extrakte ale vsetka prekvasi na alkohol a chut nezostane po nej ziadna. o nieco lepsi vysledok dosiahnes nahradenim dextrozy maltozou este lepsie ked pouzijes namiesto praskov tekuty vytazok, ten vsak treba povarit cca 20minut. a este to mozes vylepsit tym ze vyhodis pribalene kvasnice a kupis nejake lepsie podla druhu piva. len teraz dufam ze sa ma nespytas ake kvasnice,aky vytazok atd :D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhé kvašení Muntons
PříspěvekNapsal: ned 16. pro 2012 19:25:11 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2801
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Ono úplně lepší bude ten koncentrát neředit tolik vodou, tj. pak tam nepřidávat ani dextrozu, ani maltozu. Tím to ovšem bude taky podstatně dražší.

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhé kvašení Muntons
PříspěvekNapsal: ned 16. pro 2012 20:24:11 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
hej no na 11 litrov piva by ta plechovka stacila. ja som pil aj z plechovky plus kilo maltozi na 20 litrov a aj tak vodove mi to prislo, zrejme j v tych kvasniciach to bude a otazne je z coho sa sklada zakladna konzerva kolko je tam cukru.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Druhé kvašení Muntons
PříspěvekNapsal: stř 19. pro 2012 18:46:52 
Offline

Registrován: ned 25. lis 2012 16:59:52
Příspěvky: 14
díky za odpověď ,byla to 1.výroba piva


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Česká pera na zakázku www.perka.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz